Lima – Peru

13.  – 17. November 2019

*Dansk version findes længere nede i teksten.

   It had been optimistic to travel between Santiago, Chile and Lima, Peru by bus in a few days, so we decided by plane to arrive a day earlier to Lima i.e. a total of three nights there. The first day was on a cliff-top BP (Back Pack’er place) Alpes in Miraflores by the Sea.  Again nice. Went to eat pancakes high above the Pacific Ocean. Then two nights at La Quinta le Amas just by a bridge over to the city center.

   Unfortunately, I got stolen my shoulder bag during lunch. The place could find the thief on their surveillance camera. We went to the police and in a patrol car on to the tourist police (passport, camera etc. “gone” with the bag). Took three hours. Agreement with the Danish consulate on an emergency passport the next morning before my Sao Paulo flight at 13:00.   Well arrived at the airport, the plane to Thomas in Sao Paulo had gone. I had forgotten to take note of a change. They gave me, even if “no show up” status, place on a night connection two days later on “Karen’s plane  with ETA 06:35, where Thomas will stand to pick us up

   Back in Miraflores at BP Che lagarte, work can then continue work on BLOC etc.

   Have today taken an open sightseeing bus tour around the city. Karen photographed settlements far up the mountain behind the city. Also walked in catacombs.  Lima is a large city with many colors. The Rest of the Sunday afternoon to 19:00, where we take the airport for the night flight, is again at the  PCs  

   Karen has made significant improvements to the Bloc itsmesvend, the rest to follow when in Brazil. New menu point is PRESS as the bloc spreads to the Newspaper mentionings, now in Australia. Wonderful!

   In the city, there was a party parade and party dancing in great style. Lima with colorful buildings is OK, poverty here and there plus theft despite.

  

Lima – Peru

13.  –  17. november 2019                                

Det havde været optimistisk, at rejse mellem Santiago, Chile og Lima, Peru med bus på få dage, så vi besluttede med fly at ankomme en dag tidligere til Lima dvs i alt tre nætter der. Første dag var på et mondænt BP (back packer sted), Alpes herude i Miraflores ved Havet. Igen dejligt. Gik til pandekager højt over STILLEHAVET. så to nætter på La Quinta le Amas lige ved en bro over til City     Desværre fik jeg stjålet min skuldertaske under frokost. Stedet kunne finde tyv på deres film. Vi gik til Politi og i patruljevogn til Tourist Police (Pas, Camera etc. ”gone”´med tasken). Tog tre timer. Aftale med Dansk Konsulat om midlertidig pas inden fly kl. 13 næste dag.

   Vel ankommet lufthavn, var flyet til Thomas i Sao Paulo gået. Jeg havde tid tilbage glemt at notere mig ændring. Man skaffede mig, selv om ”no show up” status, plads på Karens natfly med ETA 06:35 to dage senere, hvor Thomas vil stå at samle os op. Tilbage i Miraflores på BP Che Lagarte vil der nu arbejdes videre på BLOC mm.

   Har i dag taget en open sightseeing Bustur City rundt. Karen fotograferede bebyggelser langt op af bjerget bag Byen. Også i katakomber. Lima er en stor by med mange farver. Resten af søndag eftermiddagen til kl. 19, hvor vi tager i lufthavn for natfly, er igen ved PC’erne.  

   Karen har lavet væsentlige forbedringer af BLOCen itsmesvend, resten følger når i Brasilien. Et nyt menupunkt er ”PRESS” idet BLOC’en spreder sig til omtale i nu aviser i Australien. Herligt!    

   I City var der festparade og festdans i stor stil. Lima med farverige bygninger er OK, fattigdom her og der plus tyveri til trods.

1 thought on “Lima – Peru”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top