Australia goodbye – Rockhampton to Brisbane

*Dansk version findes længere i teksten.

Took the train “the Inlander” at. 07:10.700 km south over 7 hours.

The night until 05:30 this morning has been horrible, in a six man’s room. I am missing an alarm clock. However, everything went OK, even finding passport, PCs etc. The cab came, and now I’m in a nice electric train.

It gets slowly greener, even though the cattle must have pointed teeth to bite enough food? The trees have died out at the top, and there is not much topsoil. So the ground is full of fallen trees and branches. It would delight environmentalists to see. After three hours I still have to spot a Kangaroo? Most waterholes are dry.

Four rivers running east have been passed. Finally, a (corn) field. ½ m. Termite hills. Have bought a nice coffee-table book. The Birth of Australia by Robin Smith, ISBN 9 7270 0972 9. Thomas Cook sailed “Endeavour” into Botany Bay 20. April 1770. Settlers took to Tasmania in 1820 and to Australia itself from 1850.

These first settlers took each huge pieces of land. Greedily.

Australien Farvel – Rockhampton til Brisbane.

Toget ”the Inlander” kl. 07:10. 700 km sydover på 7 timer.

Natten frem til kl. 05:30 i morges har været forfærdelig på en seksmandsstue. Mangler et vækkeur. Nåede dog ALT, Selv at finde pas, pc’er mm. Taxa’en kom, og nu sidder jeg i et flot elektrisk tog.

Der bliver langsomt grønnere, selvom kvæget må have spidse tænder for at nappe mad nok? Træerne er udgået i toppene, og topsoil er der ikke meget af. Underskoven er så fuld af væltede træer og grene. Det ville glæde miljøfolk at se.

Efter tre timer endnu ikke set en kænguru? Fleste huller uden vand i. Fire floder mod øst er passeret. Endelig en (majs) mark. ½ m Termitboer. Har købt en dejlig storformatbog. The Birth of Australia af Robin Smith, ISBN= 7270 0972 9. Thomas Cook sejlede ”Endeavour” ind i Botany Bay 20. April 1770. Settlere indtog Tasmanien i 1820 og selve Australien fra 1850.

De første bjergede sig hver kæmpe stykker land.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top